Dag 3 Återhämtning

Idag hade vi beslutat för att vara lediga. Fast, att använda ordet ledighet är aningen missvisande då vi är hemma för återhämtning.

Idag har jag lagat mat åt hungrigt barn som inte ändå får ner en matbit. Jag har spelat spel med barnet som slumrade till mitt bland dunderhonungsburkar och pusselbitar.

Jag har suttit på toaletten medan mitt barn stått i dörröppningen, som följt efter mig när jag rest mig från soffan för att hämta ett glas vatten.

Ordet “mamma” har hörts på repeat hela dagen. Framför allt om jag gått in i ett annat rum. Eller som när jag gick upp för att hänga tvätt vrålades ordet mamma högt över hela kvarteret. Inte så där gulligt mamma. Utan i panik.

Panik! Vad är det som händer? Det var visst dottern som inte visste vart jag tagit vägen.

Nära, tättintill, hela dagen.

117 cm raklång, dotter har legat på mitt bröst  och tankat närhet.

Mitt barn sov till 11:15 idag. Sedan sov hon 2 gånger till under dagen. Mitt barn är trött.

Jag mailar rektorn. Ska vara “sådär jobbig” igen. Inget har gjorts fel men jag oroar mig över frånvaron. 15 min senare svarar rektorn med mötesförslag och en punkt för mötet : anpassad studiegång.

Jag läser mailet flera gånger. Då slår det mig; Rektorn har en plan för mitt barn och jag blir alldeles skakis av att tänka tanken att hon förstår oss.

Man vågar inte hoppas även om man vill

Imorgon är en ny dag.

Dela gärna:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *