Dag 4 We all fit

Vi stegade över skolgården, hand i hand. Idag hade hon glömt sin säl (hur kunde JAG glömma?) och jag förberedde mig för katastrof. Men hon hade tydligen inte glömt sälen utan sälen var sjuk och behövde vila.

Hon hälsade på fröken med en kram och i handen höll hon kuvertet med den pusselbit hon färglagt dagen innan.
Pusselbiten som skulle upp på vägen med de andra under texten;

We all fit!

Alla passar in, trots olikheter. Alla behövs för att pusslet ska bli komplett.

Några i klassen sa glatt att ”Nu kommer X”. Jag kände mig glad över att de trots att hon knappt varit där ändå lärt sig hennes namn.

Fröken ropade upp allas namn och undrade om hon ville kryssa på almenackan idag. Det ville hon inte. Uppdraget gick till nästa, utan konstigheter.

Nästa uppdrag att fylla i fyra av de hundra skoldagar-rutorna gjorde hon tillsammans med en klasskompis som tålmodigt väntade medan rutorna skulle bli perfekta.

Fröken visade tre cirklar i tre olika färger. Röd, gul och grön. Det röda stod för tyst, gula för lite prat och gröna för prat. Ett enkelt sätt att visa de olika färgerna och vad som gäller just nu. Hon visade på den röda cirkeln några gånger. Stoppljusen är perfekt för att tydliggöra situationer.
som i vår bok ”Kom vi gör om det”.

Några ögonkast ut mot klassrummet för att sedan vända blicken tillbaka rakt fram. Jag såg på henne att nu kommer hon snart be om att få gå hem. 23 minuter hade gått. Hon ville stanna tills hon hunnit sätta sitt fingeravtryck på klass-trädet. Fröken snappade upp det och gav henne trädet direkt efter kompisen.

Fröken hann ta fram SO-boken. Nyfikenheten syntes lång väg och jag frågade om vi fick ta hem den. Det fick vi, tillsammans med en skylt med hennes namn att färglägga och en ”läxa”.

Hon var snabbt ut från skolan idag och inom någon minut sov hon tryggt i sin vagn. Jag gick hem och tog upp hennes läxa.

”En tråkig dag på sommarlovet” stod det som rubrik på ett papper. Vi bestämde oss för att skriva den imorgon. Jag kan knappt vänta på att få höra om den där tråkiga dagen. Igår pratade hon om att hela sommarlovet var så kul. Ganska intressant gentemot alla ”Vad gjorde du för kul i sommar” eller ”Vad fick du i julklapp”. Jag slår vad om att det kommer leda till diskussion och jag antar att det är precis det tanken är.

I soffan tillsammans med en kaffekopp sjönk jag ner så djupt jag kunde i kuddarna. Jag kände huvudvärken bulta. Den gör det rätt ofta hos mig.
Jag vet att det är all oro och all stress inom mig som behöver ut, ut från hjärnan, ut från tankarna.

Jag undrar ofta hur man överlever det kaos man känner inom sig? Hur ont det faktiskt gör när man känner efter. Att ständigt oroa sig och stressa för att hinna med alla samtal, möten, läkarbesök. Samtidigt som man stressar över tankar på hur det ska gå i livet och all den oro över framtiden man ständigt bär som en klump i magen.

Lev i nuet säger dom. Dom har förmodligen aldrig levt i en familj där varje steg behöver tänkas innan man tar eller där framtiden behöver planeras, analyseras, ordnas med och fixas.

Jag slumrade till och vaknade av att det plingade till i telefonen.
Barnet sov fortfarande.

 

 

Dela gärna:
Märkt , , ,

2 kommentarer till “Dag 4 We all fit

  1. Ni är kämpar. En dag i taget.
    Vet vad ni går igenom❤❤❤❤

    1. ♡♡♡

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *