Dagen som förändrade livet

Det finns en händelse i livet som förändrade allt. Som förändrade mitt sätt att se på saker, på människor och på livet i stort.

11 Oktober 2007 förlorade jag ett efterlängtat litet barn. Jag var gravid i början av månad sju. Efter den förlusten startade ett arbete som inte går att föreställa sig.  Första årets sorgearbete och allt vad det innebar. Hur man fick arbeta med sig själv och alla de känslor som uppstod.

Förutom  tårarna, ilskan,chocken kom också insikten. Att alltid lita på sin magkänsla. Att aldrig låta någon neka dig eller ditt barn vård. Att ALLTID stå sig! För när man vet, så vet man och har man fel, så kan man skatta sig lycklig! Väldigt lycklig!

Denna läxa var hård och oerhört ledsam att behöva lära sig men de redskap och verktyg vår förlust medförde sig har hjälpt mig i det som jag som förälder står vid nu. Nu, när det finns två barn  som går på jorden, vid min sida.

Jag lyssnade på magkänslan. Jag stängde dörren, hårt, på BUP och gick vidare. Jag ringde fler samtal. Jag ordnade resurs timmar från kommunen redan innan diagnosen var satt. Jag sa upp mig, tog saken i egna händer. Stod på mig. Var min röst för det barn som inte mådde bra. Hen fick sin diagnos. Hen får och har fått stöd. Och förståelse.

Och jag fortsätter stå på mig. Kämpa och skrika så högt det bara går, om det behövs.

Jag är tacksam för att jag är den jag är, att jag är där jag är, även om vi alltid är en för lite kring middagsbordet.

Jag tackar mitt förstfödda barn för att jag aldrig mer sitter ner och håller tyst. När jag vet, så vet jag och jag litar helt och hållet på mig själv!

Så om några timmar säger jag GRATTIS på 9 årsdagen. Vi älskar dig! Och vi glömmer dig aldrig.

Tack för allt du gav oss och fortfarande ger.

 

del-9900662_1

Dela gärna:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *