Kom vi gör om det i skolan

(1 kundrecension)

179.00 kr

Kom vi gör om det -i skolan

Här hittar du ett smakprov på bokens innehåll!

 

Artikelnr: 1496 Kategori: Taggar: , , , ,
Dela gärna:

Beskrivning

 

BOKEN SOM STÖD I SKOLOR
Vi får följa med Simon till skolan Kalejdoskopet där han går tillsammans med sin bästa kompis Max.
Skolan har tröttnat på att se Simon ledsen och har bestämt sig att; Nu får det vara nog!
Tillsammans med lärare, föräldrar och elever görs det jobbiga om.

BOKEN SOM HAR STORA KÄNSLOR
Denna härligt stora barnbok med lika stora känslor riktar sig till alla i skolan. Den första boken i serien om bråk i vardagen har blivit omåttligt populär både hos vuxna, barn och psykologer. Boken väcker tankar kring hur det som händer i skolan när det blir fel kan kännas för alla och hur man sedan tillsammans kan hitta fram till hur det kan bli lättare att göra rätt. Det är en självhjälpsbok för hela skolan som bygger på ett lågaffektivt bemötande och en tydliggörande pedagogik.

BOKEN SOM LYSSNAR PÅ BARNEN
Bokens målgrupp är 6-9 år och som egen läsning fungerar den från årskurs tre (utifrån läsbarhetsindex (LIX)). I skolan kan Kom vi gör om det i skolan användas i likabehandlingsarbetet på lågstadiet och för att prata om olikheter och om känslor. Varje kapitel avslutas med uppskattade diskussionsfrågor både för vuxna och barn.

PEDAGOGISKT UPPLÄGG & FANTASTISKA ILLUSTRATIONER

→ Öka förståelsen för olikheter
→ Hitta verktyg för elever med autism och ADHD
→ Använd i likabehandlingsarbetet
→ Läs om och om igen

 

Vad säger andra om boken?

För barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), till exempel adhd och diagnoser inom autismspektrat, blir vardagliga situationer ofta en utmaning. […] I den här utmärkta boken får skolan goda verktyg för att förstå och för att tillrättalägga situationer så att det blir bra för alla. […] Kom vi gör om det i skolan är en bok som passar bäst att läsa högt tillsammans och det finns samtalsfrågor för barn och för vuxna. Språket är lätt och vardagligt, dialogen och berättelserna verklighetstrogna. Jag uppskattar författarnas helhetsperspektiv, som inte enbart fokuserar på barnet med NPF och läraren, utan också tar klasskamraternas perspektiv och behov på allvar. […] De livfulla färgglada illustrationerna av Moa Graaf lyfter boken ytterligare.
– Mona Örjes, BTJ-häfte 4, 2019

Vad säger andra om första boken?

En fantastisk bok om hur man kan förändra tillvaron för alla i familjen, från bråk och konflikter till lugn … Med hjälp av lågaffektiva strategier visar författarna oss vad som faktiskt funkar i vardagen och hur dessa enkla medel kan göra all skillnad till det bättre för alla i familjen. En underbar bok att bli varm och inspirerad av!
– Annica Kosner, leg. psykolog
Läs hela recensionen här …

En barnbok till både barn och föräldrar om hur man får vardagliga situationer att funka med lågaffektivt bemötande och tydliggörande. En helt underbar bok är det. 
– Bo Hejlskov-Elvén, leg. psykolog som infört metoden lågaffektivt bemötande i Sverige

Mer information

Vikt 0.490 kg

1 recension av Kom vi gör om det i skolan

  1. Britt-Marie Stegeryd (verifierad ägare)

    Rekommenderar verkligen denna bok med sitt suveräna upplägg. Författarna beskriver ett antal situationer som ett barn befinner sig i. Därefter resonerar de olika karaktärerna sig fram till en lösning som därefter genomförs – KOM VI TAR OM.
    Boken är så lättillgänglig och bra, det känns så enkelt när de backar situationen som var jobbig och gör om från början. Får fem stjärnor av fem möjliga av mig ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Böcker

För stora och små superhjältar