Kunskap öppnar dina ögon erfarenhet öppnar ditt hjärta

Wally har ADHD

99.00 kr

Jag letade länge efter en bok att läsa för mina barn där livet med ADHD beskrevs på ett lättsamt sätt, för barn i låg ålder. Då jag inte hittade någon passande föddes iden att skriva en själv.

”Wally har ADHD” tar upp hur det är att ha ett hav av känslor i kroppen och hur känslostormarna ändras fort. Boken är skriven med hjälp av egna erfarenheter som mamma och baseras helt på min familjs vardag. Min egna ”Wally” hemma beskrev boken med egna ord ”Det låter som jag, så där busigt är det”.

Illustrationerna i boken: Min syster Sabina Svensson med egna Npf-diagnoser har tecknat bilderna i Wally. Några av bilderna är detaljerade och med nogranna penndrag medans andra är mer flödande.

Det fanns en tanke med detta hos mig: Att vissa av bokens bilder skulle vara ”slarviga” lite sådär barnsliga och spegla allt det där buset som Wally är! De mer finslipade bilderna, som Wally med filten, en tanke ligger även bakom här. Bilden med Wally med filten över huvudet. Den är inte busig. Den är allvarsam med en viktig central detalj, filten.

Personligen så är jag glad och tacksam över att min älskade syster ville göra dessa bilder, och Sabina sitter just nu och tecknar bilderna till nästa bok om Wally…

 HÄR kan du läsa bokrecensioner

Slut i lager

Artikelnr: ISBN: 9789198316605 Kategori:
Dela gärna:

Beskrivning

Wally är 4 år och har ADHD. Hur känns det i kroppen och varför blir det tokigt ibland?
En enkel bok för de yngsta för att få förståelse och kunskap om sin egen eller andras diagnos.