Kung över Livet

När jag sökte efter information och stöd som mamma till en dotter med ADHD och autistiska drag hittade jag Kung över Livet

Kung över livet är en politisk och religöst obunden  ideelförening startad av mammor till barn med olika npf-diagnoser. Dessa eldsjälar sprider information, samlar in pengar till forskning, ger stöd och ger våra barn en röst och ett ansikte.

Från deras hemsida går att läsa:

Personer med NPF diagnos (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) så som ADHD, ADD, Tourettes syndrom, Aspergers syndrom, Autism, OCD, dyslexi och dyskalkyli m.fl. blir ofta misstrodda och felbemötta. Ofta får de/vi inte den hjälp de/vi behöver i skolan, på arbetsplatser som ung vuxen och vuxen. Detta leder till ett utanförskap och inte så sällan leder det till att dessa barn, unga och vuxna blir ”hemmasittare”. 

Föräldrar, pedagoger, ledare i olika verksamheter behöver kunskap och redskap för att kunna stötta barnen, de unga vuxna och vuxna med NPF-diagnoser, så att alla ska kunna få en hanterbar situation. En självkänsla och självklar plats vårt samhälle.

Kung över livets vision är:

Uppmärksamma omvärlden om dessa diagnoser, öka kunskapen, förståelsen och acceptansen i samhället.

I styrlesen sitter eldsjälar som jag personligen fått äran att följa genom bla facebook och det är med stor kärlek jag säger TACK till de personer i Köls styrelse som gör skillnad för mig och alla andra familjer som kämpar:

Lena Fenryr

Elin Andersson Köhler

Maja Erkstam

AnnSophie Forsell Öhrn

Carina Köhler

Tack även till

Jeanette Rosberg som fram tills i år varit en i KÖLs styrelse.

Vill du stödja Kung över livets viktiga arbete genom att bli stödmedlem?

Gör så här:

Betala in 200 kr per person och år.

Bankgiro nr: 878-3805 alt.

Swish nr: 123 553 33 93

I OCR rutan skriver ni ert namn och adress samt mailadress.

 

Dela gärna:
Märkt ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *