Midsommar

Tanken på en stor sammankomst som midsommarfirande tillsammans med X antal andra barn  och vuxna kan för familjer som oss kännas mer skrämmande än lockande!

Jag medger att min inre stress gjorde sig påmind flera gånger denna vecka när jag tänkte på dans kring midsommarstång och middag och lek i stort sällskap.

Att vara förberedd på katastrof känns ibland som ett måste för att slippa bli besviken men jag jobbar på att inte tänka kaos, det är inga hjälpsamma tankar alls och gör därför ingen nytta.

Istället försöker jag tänka  förberedande. Vad behöver min familj/mitt barn inför standarden tillställning?

* Förberedelse – i viss mån. För mycket förberedelser  gör att hon får svårt att slappna av in för den kommande dagen.

* Hjälpmedel – surfplatta för att gå undan och skärma av, vagn (har jag någonsin skrivit om min kärlek för vagnen?), hörselkåpor.

* Tänka utanför boxen. Okej, vi ska grilla. Vill hon verkligen ha korv? Vi tar med lite mamma scans köttbullar ifall att.

* När går vi hem? – Om inte hon vill det innan så efter lunch och fika.

Precis dessa steg gick jag igenom innan vi gick. Flera gånger om. DESSA tankar och DENNA planering är till skillnad från katastrof tankarna, hjälpsamma.

Vi fick oss ett trevligt midsommarfirande tack vare min/vår egen planering. Tyvärr blev storebror ledsen av att behöva gå hem tidigare än hans kompisar men det avhjälpte vi med att pappa och han spelade fotboll ute i över en timme när vi kom hem. In kom sen en glad unge, nöjd trots förlusten på fotbollsplanen.

Planering i all ära, den kan också gå i stöpet men jag känner mig iallafall tryggare i att ha en plan. Och när jag känner mig tryggare tror jag att det avspeglar sig på mitt sinne och humör.

Det kanske viktigaste dock, kanske ännu mer viktigare är planeringen är att umgås med människor som inte dömer eller ifrågasätter ditt barn eller dig som förälder. Igår var vi bland just sådana människor, som tycker om oss precis som vi är. Det gör det hela enklare och mer hjälpsamt. Och är sannerligen mer värdefullt än mycket annat!

Dela gärna:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *