Skäms Aftonbladet

Aftonbladet har valt att skriva om och avslöja fruktansvärda brott mot barn. De avslöjar brotten men väljer att skydda förövarna, något som jag personligen inte ser som att de överhuvudtaget gör någon skillnad för någon. De får ännu en artikelserie att skriva…

Men när man ser dessa rubriker går man ändå in, klickar sig vidare och läser, trots att man sen önskar att man inte gjorde det…

Så hände också idag och jag kommer längre ner i texten där jag läser om personen, förövaren, pedofilen som “skyller” sina brott på sin ADHD. Han drivs av impulshandlingar.

Som en vän till mig skrev i frustration:

En impuls sker på sekunden….den planeras inte i flera steg och timmar

Att påstå att ADHD gör att man våldför sig på barn eller överhuvudtaget gör illa andra människor på det sättet är så oerhört provocerande för oss andra som VET att ADHD INTE får en att utföra såna fruktansvärda saker.

Att aftonbladet väljer att ens skriva dessa rader, väljer att citera denna person med dessa ord, det får det att vändas i magen.

Många gånger har jag blivit arg, frustrerad och besviken hur media väljer att skriva om just ADHD men ärligt, aftonbladet. Detta tar priset.

Ni hade valet att låta bli att skriva detta. Ni hade valet att inte citera dessa ord. Ni hade valet att sluta sprida såna här osanningar om en NPF-diagnos som får så mycket smutskastat på sig.

ADHD är ingen ursäkt till att begå brott. ADHD är inte ens en förklaring.

Inte i detta fall.

A.L.D.R.I.G någonsin kan man ursäkta eller förklara våldtäkter mot barn med någon som helst NPF-diagnos. Brottet är personens eget fel, personens eget val. Personens eget ansvar.

Jag finner knappt några ord för att förklara hur avskyvärt det påståendet i artikeln är. Jag tänker inte ens länka till det, vill inte ge Aftonbladet några extra klick!

 

Dela gärna:
Märkt ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *